Nyheter

Julen närmar sig

Skrivet den 8 November 2016 |

Det är nu bara sex veckor kvar till jul. I år kommer vi ha öppet i mellandagarna 27 och 28 december. Kan kanske vara bra att boka in en tid för undersökning för er studenter som bara är i Norrköping på jullovet. Varmt välkomna!

Efter en skön semester

Skrivet den 10 August 2016 |

Nu är vi på praktiken tillbaka som vanligt efter semester. Vi hoppas att du som patient har haft en riktigt fin sommar!

Semestertider

Skrivet den 4 July 2016 |

Nu drar vi på Tandläkare Frieman igång den sista veckan innan vi stänger för sommarledighet. De veckor vi stänger är v. 28 – 31. Tandläkare Frieman med personal önskar alla patienter en riktigt härlig sommar!

Nya patienter

Skrivet den 17 March 2015 |

Är du nyinflyttad i Norrköping, eller funderar du på att byta tandläkare? Just nu tar vi emot nya patienter, både barn och vuxna. Ring oss gärna, och boka ditt besök redan idag.

Nya bilder

Skrivet den 10 March 2015 |

Efter en visit på Fotofabriken, har vi nu uppdaterat våra bilder här på hemsidan. Vi vill tacka Fotofabriken för dessa fina bilder!

 

D-vitamin kopplat till bättre tandhälsa

Skrivet den 9 March 2015 |

Tyska forskare har undersökt tandhälsan hos drygt 1 000 tioåringar från München och samtidigt tagit blodprov där D-vitaminhalten mättes. 13,6 procent av barnen diagnostiserades med hypomineralisering och 16,4 procent med karies.

Forskarna justerade resultaten för kön, ålder, BMI, föräldrarnas utbildningsnivå och inkomst samt barnens tid framför tv eller dator under vinter- respektive sommarhalvåret.

De kan visa att barnen hade 11 procent lägre risk att vara drabbade av hypomineralisering för varje 10 nmol/l högre halt av D-vitamin de hade.

På samma sätt fann forskarna signifikant färre kariesrelaterade lagningar hos barnen med högre D-vitaminhalt.

Tandläkartidningen Nyheter

Deras fynd kan revolutionera tandvården

Skrivet den 2 October 2014 |

Stamceller som har sitt ursprung i nerver spelar en stor roll för hur tänder bildas och växer. I framtiden kanske de kan läka skadade tänder. Tandläkaren och professorn Kaj Fried på Karolinska institutet ledde gruppen som gjorde den sensationella upptäckten. Var vänlig logga in för att ta del av materialet Du har klickat på en låst artikel. Detta är exklusivt material för Tandläkartidningens prenumeranter och Tandläkarförbundets medlemmar.

Tandläkartidningen Nyheter

Så kan vi hejda antibiotikaresistensen

Skrivet den 2 October 2014 |

Svensk tandvård bör i långt större omfattning än i dag använda probiotikan Lactobacillus reuteri för att ytterligare bidra till arbetet för att minska risken för antibiotikaresistens, skriver Peter Rotschild, vd och grundare för Biogaia AB. Utvecklingen av resistenta patogener är alarmerande. Infektioner som under de senaste decennierna setts som tämligen banala kan i dag i värsta fall leda till att patienter avlider. Bara i Europa dör varje år 25 000 människor av infektioner som orsakats av antibiotikaresistenta bakterier.

Tandläkartidningen Nyheter